Rănit în atentatele din Bruxelles: „99,99% dintre musulmani sunt extraordinari”

Data publicării:
ranit bruxelles

Îi datorez viaţa unui militar belgian, căruia aş vrea să-i mulţumesc, dacă mă aude. A venit la mine, m-a protejat, m-a luat în braţe şi m-a strâns foarte tare. Mi-a spus să-i vorbesc, să mă uit în ochii lui şi să nu adorm. Mi-a dat câteva palme. A scos o batistă din buzunar şi mi-a făcut un garou”, a spus Walter Benjamin, rănit în atentatele de la Bruxelles.

Walter Benjamin era pe aeroportul Zaventem din Bruxelles şi trebuia să plece în Israel, în vizită la fiica sa. A scăpat de prima explozie, dar a doua i-a sfârtecat picioarele.

Am crezut că era o petardă. Am văzut oameni care fugeau şi ţipau. Când încercam să-mi dau seamna ce se întâmplă, în câteva secunde, a avut loc a doua explozie, foarte puternică. M-a aruncat pe spate, la pământ”, a povestit Walter Benjamin.

Walter pierduse foarte mult sânge, iar medicii au fost nevoiţi să-i amputeze piciorul drept. Deşi nu şi-a revenit încă din şocul fizic şi emoţional, a avut puterea să facă apel la calm.

Sper că oamenii vor fi suficient de inteligenţi să înţeleagă că 99,99% dintre musulmani sunt extraordinari. Nu trebuie să amestecăm lucrurile. 20-30 de persoane nu reprezintă o comunitate întreagă”, spune el.

Potrivit autorităţilor belgiene, dintre cei 340 de răniţi în urma atentatelor de la Bruxelles, 100 sunt în continuare internaţi. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri