Război total împotriva fumătorilor. Cât va costa un pachet de țigări în Franța

Data actualizării: Data publicării:
tigari

Prețul pachetului de țigări va crește de șase ori în Franța, urmând să ajungă la 10 euro la finele lui 2020, o primă majorare, de 35 de eurocenți, urmând să fie aplicată în acest an, a declarat miercuri ministrul francez al Sănătății, Agnes Buzyn, informează AFP, citată de Agerpres.

tigari
Foto: Shutterstock

Vom armoniza prețul pachetului de țigări, în special prețurile cele mai mici, printr-o creștere medie de 35 de eurocenți până la 7,10 euro pe pachet la finele anului, urmând ca în luna martie a anului următor să fie introdusă o nouă majorare de un euro”, a declarat Agnes Buzyn, pentru postul de radio Europe 1.

„Ulterior, vor fi introduse majorări de 50 de eurocenți în lunile aprilie și noiembrie 2019, urmate de alte majorări de 50 de eurocenți în luna aprilie 2020 și 40 de eurocenți în luna noiembrie 2020, a adăugat oficialul francez. Aceste creșteri vor fi decalate în timp pentru a permite oamenilor să se pregătească, să găsească mijloacele pentru a se opri din fumat, a subliniat ministrul francez al Sănătății.

Majorarea prețului mediu al unui pachet de țigări la 10 euro este unatre din promisiunile de campanie ale președintelui francez Emmanuel Macron.

În prezent, cel mai ieftin pachet de țigări în Franța costă 6,30 euro, iar pachetul de Marlboro, cea mai comercializată marcă de țigări acolo și, totodată, una dintre cele mai scumpe, se vinde cu 7 euro.

În Franța, 16 milioane de persoane, adică o treime din populația cu vârsta între 15-85 ani, fumează (36% din bărbați și 28% din femei).

Acciza pe țigări, un produs taxat puternic, aduce statului francez aproximativ 14 miliarde de euro pe an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri