Reacția Turciei după ce Germania a recunoscut genocidul împotriva armenilor

Data publicării:
steag turcia flickr

Foto: Flickr

Prim-ministrul turc Binali Yildirim a apreciat că „lobby-ul armean rasist este responsabil pentru decizia eronată a deputaților germani''.

Recunoașterea de către Germania a anumitor acuzații nefondate și deformate constituie o eroare istorică'', a reacționat și purtătorul de cuvânt al guvernului de la Ankara, Numan Kurtulmus, pe contul său de Twitter.

Deputații germani au adoptat joi, cu o majoritate covârșitoare, o rezoluție prin care se recunoaște genocidul contra armenilor comis de Imperiul Otoman în 1915, text denunțat vehement de către Ankara.

Un singur membru al Bundestagului a votat împotriva rezoluției, iar un altul s-a abținut de la vot, a anunțat președintele camerei inferioare a legislativului german, Norbert Lammert.

Adoptarea rezoluției a avut loc prin ridicarea mâinii, voturile favorabile documentului nefiind numărate.

Deși Ankara recunoaște faptul că mulți armeni creștini au fost uciși în confruntările cu forțele otomane, ea neagă faptul că ar fi fost omorâți sute de mii de armeni, că a existat o campanie organizată de epurare etnică contra armenilor sau că au existat dispoziții în acest sens din partea autorităților otomane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri