Reacții entuziaste la anunțul căsătoriei prințului Harry cu Meghan Markle. Mesajul Theresei May

Data publicării:
harry meghan

Vestea căsătoriei prințului Harry cu actrița americană Meghan Markle, anunțată luni de tatăl acestuia, prințul Charles, pentru primăvara lui 2018, a provocat reacții entuziaste, conform Reuters și DPA.

"Regina și Ducele de Edinburgh sunt încântați de cuplu și le doresc toată fericirea", a transmis Familia regală britanică într-un comunicat difuzat de Palatul Buckingham, notează Agerpres.

''Suntem foarte încântați de Harry și Meghan. A fost minunat să o cunoaștem pe Meghan și să vedem cât de fericiți sunt împreună ea și Harry'', au afirmat, la rândul lor, ducele și ducesa din Cambridge, William și Kate, într-un mesaj pe Twitter.

Părinții actriței, Thomas Markle și Doria Ragland s-au declarat ''incredibil de fericiți pentru Meghan și Harry''. ''Fiica noastră a fost întotdeauna o persoană bună și iubitoare. Să vedem uniunea ei cu Harry, cu care împărtășește aceleași calități, este o sursă de mare bucurie pentru noi, ca părinți"."Îi dorim o viață fericită și suntem foarte entuziasmați pentru viitorul lor împreună", au spus ei într-un comunicat difuzat via Clarence House. 

Șefa guvernului Theresa May a transmis ''cele mai calde felicitări prințului Harry și lui Meghan Markle pentru logodna lor''. Acesta este un moment de sărbătoare pentru doi oameni îndrăgostiți și, în numele meu, al Guvernului și al țării, le doresc multă fericire în viitor'', a transmis primul ministru tot pe Twitter.

"Sunt absolut încântat să aud vestea că prințul Harry și Meghan Markle sunt logodiți. L-am întâlnit pe prințul Harry în mai multe ocazii și întotdeauna am fost surprins de angajamentul și pasiunea lui pentru acțiunile sale de caritate și de dragostea lui imensă pentru familia lui'', a reacționat Arhiepiscopul de Canterbury Justin Welby. ''Căsătoria este un angajament special și plin de bucurie, unul care este Iisus l-a sărbătorit cu prietenii la nunta din Cana. Sunt așa de fericit că prințul Harry și dra Markle au ales să-și facă jurăminte în fața lui Dumnezeu'', a adăugat acesta.

CITIȚI ȘI:  Ce titlu va purta Meghan Markle după nunta cu Prințul Harry

Și fostul premier britanic David Cameron a transmis ''felicitări pentru prințul Harry și Meghan Markle'', cărora le-a urat ''viață lungă și fericită împreună''. 

La rândul său, președintele israelian, Reuven Rivlin, i-a felicitat pe Harry și Megan pe unul din conturile sale de socializare și i-a invitat să petreacă luna de miere în Israel.

Prințul Harry, nepot al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, se va căsători cu prietena sa, actrița americană Meghan Markle, în primăvara anului 2018, a anunțat luni Clarence House, reședința oficială tatălui său, prințul Charles, moștenitorul coroanei britanice. Harry, în vârstă de 33 de ani, în prezent al cincilea pe linia de succesiune la tronul britanic, și Markle, în vârstă de 36 de ani, cel mai bine cunoscută pentru rolul ei din serialul "Suits'', s-au logodit la începutul acestei luni, se afirmă în comunicatul difuzat de Clarence House.

Data și locul nunții urmează să fie confirmate, conform comunicatului oficial al Clarence House, însă EFE speculează că nunta prințului Harry poate coincide cu nașterea celui de-al treilea fiu al ducilor de Cambridge. 

Prințul Henry și Meghan sunt așteptați să apară în fața presei în cursul zilei de luni la Palatul Kensington, iar BBC va difuza un interviu cu ei luni noaptea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri