RECORD. 65 de milioane de turiști au vizitat Spania în 2014

Data publicării:
parcul gaudi barcelona - getty

Parcul Guell, proiectat de arhitectul Antonio Gaudi, este unul dintre obiectivele turistice din Barcelona ©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Este al doilea an consecutiv când se înregistrează un record în turismul din Spania. 64.995.275 de turiști au vizitat Spania, cu 4,4 milioane mai mulți decât în 2013. Noul record plasează Spania pe locul al treilea în lume la capitolul turiști, după Statele Unite și Franța, depășind, însă, pentru prima dată China, transmite corespondentul Digi24 la Madrid, Ciprian Bălțoiu.

Primul efect a fost crearea a nu mai puțin de 60.000 de noi locuri de muncă în sectoarele economice care deservesc turismul. 60% dintre turiștii care au mers în 2014 în Spania au preferat Barcelona și Costa Blanca, Insulele Baleare și arhipelagul insulelor Canare.

În topul prezențelor turistice în Spania s-au clasat în 2014 britanicii, în număr de 15 milioane, urmați de francezi, 10,6 milioane. Francezii au făcut schimb de locuri în clasament cu germanii, 10,4 milioane dintre aceștia alegând să viziteze Spania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri