Record pentru partidul populist „Alternativa pentru Germania”: 13% din intențiile de vot

Data publicării:
alternativa pentru germania fb

Foto: Facebook / Alternative für Deutschland 

În cazul în care ar avea loc alegeri pentru Bundestag (camera inferioară a parlamentului german), AfD ar întruni 13% din voturi, în creștere cu 0,5% de la precedentul sondaj, ceea ce constituie un nou pas înainte pentru această formațiune care nu s-a situat niciodată atât de sus în sondaje, potrivit cotidianului Bild.

Pragul stabilit pentru trecerea în Bundestag este în prezent de 5%.

Conservatorii Angelei Merkel ar obține 32,5% din voturi, iar social-democrații din SPD, parteneri ai Angelei Merkel în cadrul coaliției aflate la putere, 23%, rezultă din sondaj.

Potrivit mai multor sondaje, AfD, care își întărește poziția de a treia formațiune politică în Germania, nu încetează să câștige în forță, pe valul crizei migrației care s-a abătut peste Europa și a incidentelor precum cele survenite în noaptea de Anul Noul la Koln (vestul Germaniei), unde mai multe sute de femei au fost agresate de bărbați prezentați ca fiind originari din Maghreb și din alte regiuni ale lumii arabe.

Alegeri locale sunt prevăzute pentru martie în landurile germane Baden-Wurttemberg (sud-vest), Renania-Palatinat (vest) și Saxonia-Anhalt (est).

Înființat în 2013 pe o linie de la bun început antieuropeană și prezidat de Frauke Petry, AfD a preluat ulterior tema migrației, făcând slalom printre îngrijorările suscitate în Germania de afluxul de imigranți.

În 2015, Germania a primit circa 1,1 milioane de solicitanți de azil, punând-o sub presiune pe Angela Merkel, tot mai criticată în propria tabără conservatoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri