Referendum pentru independenţă în Scoția. Drapelul Marii Britanii ar putea deveni istorie

Data publicării:
steaguri marea britanie-AFP Mediafax Foto-Andrew Cowie


Marea Britanie este formată din Anglia, Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord. Guvernul central îşi are sediul la Londra, capitala, dar fiecare ţară are un anumit grad de autonomie politică, pentru a se ocupa de probleme interne.

De asemenea, fiecare dintre cele patru ţări are o cultură şi limbă unice şi un steag naţional. Împreună, aceste drapele formează simbolicul Union Jack - Steagul Uniunii.

Drapelul încorporează trei cruci: crucea Sfântului Gheorghe, patronul spiritual al Angliei de la 1270, devenit faimos datorită legendei uciderii balaurului. În 1606, această cruce a fost combinată cu a Sfântului Andrei, unul dintre discipolul lui Iisus Hristos şi patronul spiritual al Scoţiei, executat pe o cruce în formă de X. În 1801, în drapelul unional a fost încorporată crucea Sfântului Patrick, patronul spiritual şi cel care a adus creştinismul în Irlanda, sărbătorit prin manifestări religioase şi populare, în întreaga lume, pe 17 martie. Steagul cu dragon al Ţării Galilor nu este reprezentat pe steagul Uniunii, pentru că în 1606, Ţara Galilor era deja unită cu Anglia.

Steagul este cunoscut sub numele Union Jack, cel mai probabil de la începutul secolului XVIII. Originea acestei porecle rămâne necunoscută. Potrivit unei variante, are legătură cu steagul naval, cunoscut drept Jack, care flutura la pupa navelor de război britanice.

Război și pace, în varianta anglo-scoțiană. Istoria relațiilor
Ce-i aşteaptă pe scoţieni dacă votează pentru independență
Ce scrie presa internaţională despre referendumul din Scoţia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri