Refugiaţi bătuți și batjocoriți de poliţişti în Ungaria

Data publicării:
refugiati

Refugiaţii clandestini din Orient se plâng că sunt bătuţi şi batjocoriţi de poliţiştii de frontieră din Ungaria, care le opresc drumul spre Occident. Un portal de ştiri unguresc a obţinut mărturii de la solicitanţii de azil care povestesc adevărate barbarii ale forţelor de ordine.

-Ne ţin de păr şi ne pun în apă.

-Mă lovea în cap. Am ridicat mâna să mă apăr şi m-a lovit la mână.

-Poliţia a venit din două părţi. Ne-au prins în centru. Doi bărbaţi aveau mănuşi metalice cu care ne-a lovit la cap, în abdomen. Mâinile noastre erau pe pământ şi ei călcau pe ele.

Sunt doar câteva dintre mărturiile refugiaţilor din Orientul Mijlociu prinşi de poliţiştii de frontieră când intrau clandestin în Ungaria. Pe lângă violenţele fizice, oamenii vorbesc şi despre cum sunt batjocoriţi.

-"Făceau selfie-uri cu noi. Ne spuneau să zâmbim," spune un refugiat.

Chiar dacă unii poliţişti încearcă să îi ajute, de multe ori sunt nevoiţi să închidă ochii la ororile puse la cale de colegii lor.

„Îi dezbrăcau şi le puneau hainele în apă. Le îmbibau în apă rece. După care îi luau câte unul şi îi băteau individual. Era vorba de bătăi care le cauzau răni interne, şi mai puţine răni exterioare,” povestește un refugiat.

Săptămâna aceasta, autorităţile de la Budapesta au adoptat o lege care dă dreptul autorităţilor să îi reţină pe emigranţii clandestini, care urmează să fie mutaţi în centre de tranzit aflate la graniţă cu Serbia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri