Regele Spaniei, Juan Carlos, a semnat decretul de abdicare

Data publicării:
RegeleSpanieiAbdica

În sunetul fanfarei şi pe fondul salvelor de tun, regele Juan Carlos a ajuns la Palatul Regal. În Sala Coloanelor care a găzduit ceremonia în cadrul căreia monarhul şi-a promulgat propria abdicare, invitaţii l-au primit pe Juan Carlos cu ropote de aplauze.

Imediat după intonarea imnului, a fost citit actul abdicării regelui Juan Carlos. Apoi, acesta a fost invitat să promulge documentul care a pus punct celor 39 de ani de domnie. Premierul spaniol Mariano Rajoy a fost cel care a contrasemnat actul de abdicare.

A urmat apoi cel mai emoţionant moment al ceremoniei, cel în care fostul rege, Juan Carlos şi viitorul monarh, Principele Felipe de Asturia s-au strâns în braţe în ropotele de aplauze ale 160 de invitaţi aflaţi în Sala Coloanelor.

Întreaga ceremonie s-a încheiat cu intonarea imnului, în timpul căreia fostul suveran al Spaniei abia şi-a stăpânit lacrimile.

Juan Carlos a anunţat că renunţă la tron la începutul acestei luni după aproape 39 de ani de domnie. A spus atunci că este momentul să lase locul generaţiilor mai tinere să se ocupe de problemele ţării. Mulţi cred că decizia de a renunța la tron vine la momentul potrivit pentru a salva monarhia, deoarece prințul Felipe este considerat o persoană discretă, care s-a ţinut departe de scandalurile din jurul casei regale. Abdicarea lui Juan Carlos le-a dat însă apă la moară şi celor care cer abolirea monarhiei şi trecerea la republică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri