Regina Elisabeta a II-a a primit bani ca să îi cheltuiască la supermarket

Data publicării:
regina elisabeta getty crop de icon 1
Foto: Guliver/GettyImages

 

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Joi, cu ocazia "Royal Windsor Horse Show", suverana a asistat cu bucurie la victoria calului său, Barber's Shop, într-una din cursele prestigiosului concurs organizat în apropierea castelului Windsor, reședință oficială regală aflată la circa 40 de kilometri vest de Londra.

Ulterior, ea a primit un plic cu un bon de cumpărături de 50 de lire sterline, sumă ce poate fi cheltuită la un anumit supermarket.

Bine dispusă, regina a izbucnit în râs când a văzut recompensa.

"Sperăm ca suma să dea un mic avânt cumpărăturilor regale săptămânale", a glumit un purtător de cuvânt al magazinului, în contextul în care familia regală a cheltuit în 2015 circa 1,3 milioane de lire sterline pentru a-și umple dulapul cu alimente, adică 25.000 de lire pe săptămână. Cheltuielile familiei regale sunt finanțate parțial de contribuabilii britanici, care au asigurat în acest scop 37,9 milioane de lire sterline pentru exercițiul fiscal 2014-2015.

Potrivit Sunday Times, Regina Elisabeta a II-a ar avea o avere estimată la circa 340 de milioane de lire sterline, încheie AFP, citată de Agerpres.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri