Reportaj din Barcelona. Un oraş plin de viaţă, redus la tăcere

Data publicării:
barcelona pustie

Străzile din Barcelona, care în mod normal ar fi fost toată noaptea pline de turişti şi localnici ieşiţi în oraş, să se distreze, au fost aproape pustii după atacul terorist. Singurii care au mai fost circulau prin centrul metropolei spaniole au fost poliţiştii. Iată imaginile filmate de corespondentul Digi24 în Spania, Ciprian Bălţoiu, în această noapte, în Barcelona:

Străduţele acestea sunt pline în mod normal de baruri, de restaurante, care la această oră ar fi arhipline. Este trecut de ora 1:00 a nopţii, pe stradă nici ţipenie de om, doar poliţişti care verifică din loc în loc, verifică dacă ai voie să treci, dacă poţi să demonstrezi că eşti locuitor în zonă sau ai o cameră de hotel rezervată.

Bulevardul pe care a avut loc atentatul a devenit cea mai bine păzită zonă din Barcelona. Doar cei care aveau legătură directă cu investigaţia au mai putut ajunge în zonă.

Ciprian Bălţoiu: Este cel mai aproape loc de care mă pot apropia în zona Rambla. Este o zonă în care sunt foarte mulţi specialişti de la poliţie, anchetatori, care îşi desfăşoară activitatea pentru a vedea şi a culege toate informaţiile de care au nevoie. Undeva în dreapta imaginii este şi locul în care se află furgoneta, acolo unde s-a lovit de la acel chioşc. La această oră, 2:00 în noapte, 3:00 la Bucureşti, este ora la care această maşină (cea folosită în atentat – n.r.) va fi ridicată pe o rampă auto şi va fi dusă la un sediu al poliţiei pentru alte investigaţii.

Foarte mulţi dintre cei surprinşi de atac în centrul Barcelonei nu au putut pleca spre hoteluri sau case decât foarte târziu, după miezul nopţii.

Ciprian Bălţoiu: „Poliţia organizează grupuri de către 30-40 de turişti pe care îi însoţeşte către hotelurile unde aceştia sunt cazaţi. Tocmai am vorbit cu nişte turişti din Suedia care au fost surprinşi de atentat într-o cafenea din zonă şi de atunci nu au reuşit să se apropie de hotel. (...) Poliţia de aici le spune tuturor turiştilor că o dată ce ajung la hotel, nu mai pot ieşi până dimineaţă”.

Iată cum arăta bulevardul Las Ramblas, unde s-a produs atacul, vineri dimineață, la ora locală 5:00:

Barcelona este una dintre principalele destinaţii turistice din Spania. Anul trecut, peste 9 milioane de oameni au vizitat metropola de la malul Mării Mediterane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri