Republica Moldova, din nou avertizată de Moscova. Rusia pregăteşte sancţiuni pentru Chişinău după semnarea Acordului de Asociere cu UE

Data publicării:
rep m rusia

Rusia ameninţă din nou Republica Moldova. Ministrul de Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, spune că ţara sa este pregătită să impună sancţiuni economice Moldovei, Georgiei şi Ucrainei, dacă se va dovedi că acordurile de asociere pe care aceste ţări le vor semna cu Uniunea Europeană vineri, la Bruxelles, vor afecta economia rusă.

Oficialul de la Moscova nu a dat detalii despre cum s-ar putea concretiza aceste sancţiuni, dar luna trecută mai mulţi oficiali guvernamentali din Rusia declarau pentru Bloomberg că este luată în calcul majorarea taxelor pentru importurile provenite din Republica Moldova.

Imediat ce acordurile pe care partenerii noştri din zona de liber-schimb a Comunităţii Statelor Independente intenţionează să le semneze cu Uniunea Europeană vor intra în vigoare, dacă vom vedea că există efecte negative, vom lua măsuri de protecţie în conformitate cu reglementările Organizaţiei Mondiale a Comerţului”, a spus Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri