Revelion prudent pe străzile Parisului. Oamenii pot sărbători trecerea în 2016 la Arcul de Triumf

Data publicării:
paris

După discuţii lungi, autoritățile franceze au fost de acord să organizeze obișnuita petrecere de revelion la Arcul de Triumf. Aceasta va fi primul eveniment stradal autorizat de după atentate.

„Parisul nu va mai fi la fel de primitor de acest revelion. Capitala Frantei se află încă în stare de urgenţă după atentatele de pe 13 noiembrie, iar autorităţile au luat măsuri speciale. Astfel, oamenii au dreptul să se adune în preajma Arcului de Triumf şi pe celebrul Champs Elysees doar cu 45 de minute înainte de miezul nopţii şi vor putea să rămână acolo încă jumătate de oră după miezul nopţii”, relatează Sebastian Perju, corespondent Digi24 la Paris.

Dacă turiștii sunt în continuare încântați să petreacă noaptea dintre ani în orașul iubirii, localnicii preferă de data aceasta să nu se expună prea mult.

Localurile au și ele de suferit ca urmare a atacurilor de pe 13 noiembrie. Acestea s-au golit semnificativ în ultima lună.

Şi restaurantele vor fi mai goale decât de obicei în această perioadă a anului. Rezervările au scăzut cu aproximativ 50% după atacurile din luna noiembrie iar patronii se aşteaptă ca aceast procent să se menţină şi de revelion. Una din cauzele principale este scăderea numărului de turişti din capitala Franţei, dar şi faptul că atentatele au fost orientate către oamenii care îşi petreceau seara la terase şi cafenele”, relatează Sebastian Perju, corespondent Digi24 la Paris.

Chiar și așa, șefii cafenelelor speră ca oamenii să-și învingă frica și să vină în număr cât mai mare pentru a sărbători revelionul în oraș.

După atentatele de la 13 noiembrie de la Paris, Franţa a decretat trei luni de stare de urgenţă. Prin această măsură, forţele de ordine au primit puteri sporite pentru anchetarea cazurilor de terorism.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri