Revista Charlie Hebdo a lansat ediţia dedicată atacului din 2015

Data publicării:
charlie hebdo coperta

„Săptămânalul Charlie Hebdo comemorează un an de la atentatele de la Paris printr-un număr special de 32 de pagini publicat într-un milion de exemplare. Coperta înfăţişează un Dumnezeu caricaturizat purtând un Kalaşnikov în spate, cu titlul 'La un an după, asasinul fuge în continuare', iar ziarul se deschide cu o relatare a evenimentelor din urmă cu un an făcută de supravieţuitori”, relatează ebastian Perju, corespondent Digi24 în Franţa.

Ca un omagiu adus victimelor din redacţia Charlie Hebdo, ediţia specială cuprinde şi desene de arhivă realizate de caricaturiştii care au murit în atac. Francezii au stat la coadă să prindă un exemplar din noul număr, încă o dovadă că atentatele de acum un an sunt încă vii în memoria colectivă.

„Vânzările sunt de trei ori mai mari decât de obicei. Clienţii au şi rezervat revista”, spune o vânzătoare.

Cumpărarea revistei a devenit un gest simbol al solidarităţii pentru apărarea libertăţii de exprimare şi a tuturor principiilor democratice.

- Anumite valori trebuie apărate, iar eu susţin 100% ideile Charlie Hebdo şi ale oamenilor care lucrează acolo.

- A persistat acea dorinţă de a opune rezistenţă la ceea ce se întâmplă în jurul nostru.

Redacţia săptămânalului de satiră Charlie Hebdo a fost atacată de un comando format din doi terorişti în dimineaţa zilei de 7 ianuarie 2015 chiar la ora la care se desfăşura şedinţa editorială la care participau cei mai importanţi caricaturişti.

12 persoane au fost împuşcate mortal de fraţii Kouachi, care au vrut să răzbune astfel numeroasele caricaturi ale profetului Mahomed apărute în revistă.

Acum, la un an distanţă, pe prima pagină a apărut Dumnezeu, iar alegerea nu a fost trecută cu vederea la Vatican. Cotidianul L'Osservatore Romano a catalogat desenul drept nefericit şi a acuzat jurnaliştii francezi că încearcă să manipuleze credinţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri