Româncă ambulanțier în Nisa: Sunt învăţată să văd sânge, dar nu pot să vă spun ce am văzut acolo

Data publicării:
Atentate Nisa Franta agerpres 8872812

Cu un minut înaintea atacului, Puiu Muşat apucase să se îndepărteze de faleza din Nisa. Ceea ce i-a fost dat însă să vadă în jur l-a marcat teribil.

În momentul în care m-am întors să merg pe contrasens am văzut o femeie moartă, după care un alt bărbat şi am zis - accident! După care a început panica, nebunia. Au fost peste 5.000 de persoane. Mulţi, de frică, au sărit în mare. Mulţi au luat-o la fugă, au intrat în hotelurile, restaurantele care erau pe promenadă. A fost stare de şoc şi ceva groaznic. E groaznic să vezi un copil care îţi întindea mâna să-l ajuţi şi nu puteai. A murit în ochii mei”, a povestit Puiu Mușat, la Digi24.

Foarte aproape de zona în care a intrat camionul în mulţime se afla şi Mihaela care lucrează, de cinci ani, ca ambulanţier la Nisa. Deşi era liberă, românca a stat toată noaptea în zonă si şi-a ajutat colegii care au intervenit.

Ne-am trezit cu lumea că strigă în jur. Prietenilor mei le-am spus să meargă acasă, eu cum sunt de meserie, m-am îndreptat. Nici nu pot să vă spun ce am văzut acolo. Sunt învăţată să văd sânge dar... Când vezi copii, tineri, femei luate, târâte de tir, mitraliate. E oribil! Au fost mulţi morţi pe care i-am văzut, am trecut de la unul la altul. Nu e timp de pierdut. Erau mulţi morţi, mulţi răniţi, enorm de multe persoane şocate, foarte mulţi în şoc. Chiar şi cei care nu au fost atinşi, dar au fost aproape, erau în şoc”, a povestit Mihaela Ionescu.

Florin Pepene și familia sa aşteptau jocul de artificii care ar fi trebuit să încununeze ceremoniile de 14 iulie, când în jurul său s-a dezlănțuit haosul.

„Eram pe faleză şi am văzut un camion cum a intrat pe zona pietonală. În prima fază am crezut că e vorba de un accident. Am văzut că a ieşit de pe zona pietonală, după care iar a intrat. A continuat cred că pe vreo sută de metri. Ţipau oameni. S-au auzit tot felul de zgomote”, a spus Florin Pepene.

Florin şi familia sa au fugit spre o zonă mai ferită, la fel ca mulţi alţii din jurul lor.

Am văzut cum efectiv călca oameni. Şi oamenii ţipau... Erau foarte multe persoane, oamenii se plimbau lejer, erau oameni cu familie, cu copii. Erau oameni unul lângă celălalt, pe o porţiune de o sută de metri puteau fi 200-300 de oameni, lejer. Am auzit tot felul de pocnituri, nu ne-am dat seama la momentul respectiv că sunt focuri de armă. E pentru prima oară când aud focuri de armă în mulţime şi nu mi-am dat seama, dar acum pot să spun că asociez cu un foc de armă”, a mai spus bărbatul.

Din fericire, Florin şi familia sa au reuşit să iasă la timp din calea camionului şi s-au refugiat cât au putut de repede la hotelul în care erau cazaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri