Româncă stabilită în Italia: Sunt voluntari români care ajută la salvarea răniților de sub dărâmături

Data publicării:
cutremur2

Printre răniții din cutremurul produs în Italia în această dimineață s-ar afla și doi români, potrivit unei românce stabilite în Italia, în orașul Arezzo, situat la 80 de kilometri de epicentru.

„S-a resimțit destul de puternic, în sensul că prima a fost foarte puternică, am simțit-o în tot orașul, dar replicile mai puțin. Aici nu sunt niciun fel de daune, decât câteva clădiri mai vechi care au niște crăpături. E totul bine aici,” povestește Aurelia Ceoromila. „Am vorbit cu serviciul civil național, am înțeles că printre răniți sunt și două persoane, un bărbat și o femeie româncă, femeia fiind îngrijitoarea unei bătrâne. O să aflu mai multe detalii, oricum sunt în stare bună, numai niște lovituri de la niște cărămizi care au căzut, nu au fost sub dărâmături,” adaugă Aurelia Ceoromila.

Pentru salvarea răniților aflați sub dărâmături, s-au format echipe de voluntari, printre care se află și români. „Sunt destui români în zonă, am înțeles că s-a format o echipă printre care sunt și români, eu sunt mândră de asta. Sunt voluntari români acolo care dau o mână de ajutor la salvarea persoanelor care mai cer ajutor în Italia. E o atmosferă tristă, toată lumea e preocupată de ce se poate întâmpla,” spune Aurelia Ceoromila.
„O să fie desigur mai mult de 700-800, poate și 1.000 de oameni care nu au casă începând de azi și se organizează corturi și alte metode de cazare. E trist ce se întâmplă. O zonă vulcanică destul de activă. Sa sperăm că se termină aici și nu vor mai fi alte replici mai puternice,” precizează Aurelia Ceoromila.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri