Români acuzați că s-ar afla în spatele răpirii fotomodelului Chloe Ayling

Data publicării:
model

Un polonez în vârstă de 30 de ani, arestat pentru că ar fi răpit un fotomodel britanic la Milano, susţine că a fost obligat să o facă de o bandă de români, relatează news.ro. 

Potrivit poliţiei itaniene, care l-a arestat pe suspect, fotomodelul Chloe Ayling, în vârstă de 20 de ani, a fost chemată la Milano pentru o şedinţă foto falsă, aranjată prin agenţia de impresariat care se ocupa de ea, scrie Reuters. Tânăra a ajuns în oraşul italian pe 10 iulie.

Atunci când a mers la adresa unde trebuia să fie studioul foto, Ayling a fost atacată, drogată, băgată în portbagajul unei maşini şi dusă într-un sat de lângă Torino, unde a fost ţinută ostatică de Lukasz Pawel Herba, originar din Polonia.

Apoi, Herba l-a contactat pe agentul lui Ayling, căruia i-a cerut să plătească 300.000 de dolari, pentru ca tânăra să nu fie vândută ca sclavă sexuală. Agentul a alertat poliţia.

Herba şi-a eliberat victima pe 17 iulie şi a însoţit-o la Consulatul britanic de la Milano, unde a fost arestat. Fotomodelul spune că răpitorul său a decis să o elibereze după ce a aflat că are un copil.

Ea a mai afirmă că polonezul a vrut să o vândă în Orientul Mijlociu.

„Organizaţia (lui Herba – n.r.) răpeşte fete pentru cumpărători italieni de ani de zile. Fete italiene, fete de toate naţionalităţile. Probabil că au vrut o fată britanică, de aceea au răpit-o pe Chloe”, a declarat avocata tinerei.

Suspectul şi-a mărturisit fapta, dar susţine că a fost obligat să se alăture complotului de un grup de români care locuieşte în Birmingham.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri