Românii blocaţi în Portugalia au plecat acasă

Data actualizării: Data publicării:
21167048_1648725508502981_1489981074895804138_o

Turiştii români blocaţi în Lisabona două zile pentru că zborurile le-au fost anulate au plecat spre casă astăzi în jurul orei 17. Premierul Mihai Tudose a scris pe pagina sa de Facebook că dacă nici astăzi compania aeriană TAP Portugal nu ar fi rezolvat situaţia, ar fi fost pregătit să trimită o aernoavă TAROM care să preia toţi pasagerii. În plus, primul ministru a cerut revocarea consulului României la Lisabona pentru modul în care a gestionat situaţia.

Şi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism a catalogat drept neprofesionist modul în care compania TAP Portugal a tratat problema turiștilor români blocați la Lisabona şi a spus că vor acorda asistenţă juridică pasagerilor.

Iniţial, pasagerii trebuiau să plece sâmbătă noaptea. Atunci cursa a fost anulată și li s-a promis un zbor a doua zi. Dar nici duminică lucrurile nu au funcţionat.

Compania aeriană portugheză nu a dat o explicaţie oficială nici până acum.

Mihaela Drăgușanu, pasager: „Iniţial ne-au dus la un hotel, ne-au dus înapoi la aeroport, apoi la alt hotel, la o distanţă de vreo 130 de kilometri de Lisabona. Unii au plecat pe cont propriu către ţară, alţii au fost redirecţionaţi către alte companii aeriene. Cred că suntem undeva la 60 acum, poate 70. Nouă nu ni s-a oferit această alternativă. Ni s-a spus clar că vom veni înapoi tot cu Tap Portugal. Au fost nişte explicaţii uşor bâlbâite. Iniţial că ar fi echipajul incomplet, după aceea că sunt probleme tehnice.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri