Românii, în topul „Most Wanted” al Europol

Data publicării:
most wanted

Topul celor mai căutaţi infractori din Europa e dominat de români: primele patru poziţii sunt ale noastre. Iar pe locul întâi a urcat, rapid, Gregorian Bivolaru, abia ieşit dintr-o închisoare românească pentru bună purtare. E urmat de interlopi căutaţi pentru înşelăciuni de milioane de euro.

Gregorian Bivolaru este primul pe lista Europol. A fost eliberat din închisoare pentru că judecătorii au considerat că s-a reabilitat şi că nu mai reprezintă un pericol pentru societate, iar procurorii au fost de acord. La câteva zile, e căutătat de autorităţile finlandeze, care îl vor la închisoare. În Finlanda, a fost condamnat în lipsă pentru abuzuri sexuale.

Numărul doi pe lista poliţiştilor europeni este Gheorghe Clapon. Bărbatul este din Iaşi este vinovat pentru o înşelăciune de 1,2 milioane de euro.

Gheorghe Clapon este dat în urmărire internaţională din aprilie. Judecătorii l-au condamnat la 9 ani și 4 luni de închisoare pentru înşelăciune, uz de fals şi spălare de bani.

De închisoare fuge şi fratele lui Omar Hayssam. Este numărul trei pe lista Europol.

Mucles Hayssam a fost condamnat la 5 ani de închisoare de magistraţii Înaltei Curţi, acuzat că l-ar fi ajutat pe Omar Hayssam să fugă din România dar şi de răpirea jurnaliştilor în Irak.

De trei ani, fratele lui Omar Hayssam este căutat. Topul Europol este completat de Ionel Silvestru. Bărbatul este Tulcea şi este condamnat pentru infracţiuni cu violenţă.

Ionel Silvestru este căutat de mai bine de 6 ani pentru trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. Are de executat o pedeapsă de 12 ani. Racola fete din Măcin pe care le trimitea în clusuburi din Marea Britanie şi Spania.

Primelor patru locuri din topul Europol li se adaugă alţi 65 de urmăriţi internaţional.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri