Rus suspectat de spionaj, arestat la Varşovia

Data publicării:
Labour Shortage As Polish Workers Leave For Jobs IN EU

Un cetăţean rus, suspectat că opera o dronă care a survola sedii guvernamentale poloneze, a fost reţinut pentru a fi interogat, au anunţat luni oficiali polonezi în domeniul securităţii, relatează The Associated Press, citată de News.ro.

Labour Shortage As Polish Workers Leave For Jobs IN EU
Foto: Guliver/GettyImages

Bărbatul a fost reţinut pentru încălcarea legii poloneze care interzice, din motive de securitate, operarea unor drone în oraşe şi în apropiere de aeroporturi fără o autorizaţie în acest sens, a declarat Mariusz Mrozek, un purtător de cuvânt al Poliţiei din Varşovia.

În cazul în care va fi găsit vinovat, rusul riscă până la cinci ani de închisoare.

Un ofiţer de serviciu a observat drona în timp ce survola o zonă în care se află biroul premierului Beata Szydlo, sediul Ministerului Apărării şi Palatul Belvedere, reşedinţa preşedinţilor polonezi, ocupată în prezent de Andrzej Duda, a declarat Natalia Markiewicz, o purtătoare de cuvânt a Biroului pentru Protecţia Guvernului (Biuro Ochrony Rządu, BOR), din care face parte ofiţerul.

Ofiţeri BOR l-au localizat pe operatorul dronei - dar şi pe alt cetăţean rus, care se afla la bordul unui autoturism marca Porsche parcat lângă biroul lui Szydlo -, i-au cerut să aducă drona la sol şi au anunţat poliţia, a precizat ea.

Un fotograf de la AP a văzut un automobil marca Porsche - cu numere de înmatriculare de Moscova - parcat lângă biroul lui Szydlo, escortat ulterior din zonă de forţelor de ordine.

Poliţia din Varşovia a precizat că maşina a fost plasată într-o parcare păzită de forţele de ordine.

Relaţiile dintre Varşovia şi Moscova sunt tensionate, între alte din cauza anexării de către Rusia a Peninsulei ucrainene Crimeea şi a susţinerii separatiştilor proruşi în războiul civil din estul Ucrainei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri