Balena albastră. Rusia și Ucraina, îngrijorate de numărul sinuciderilor

Data actualizării: Data publicării:
vladimir putin conferinta_kremlinru (5)

Jocuri de genul Balena Albastră fac ravagii în Rusia și Ucraina. Potrivit AFP, în Ucraina, autorităţile spun că numai în aceasta luna au blocat accesul la 500 de astfel de "grupuri ale morţii".

Şi în Rusia, presa vorbeşte intens de cultul sinciderii în rândul adolescenţilor. Doar între noiembrie 2015 şi aprilie 2016, 130 de tineri şi-ar luat viaţa, convinşi sau constrânşi de aşa zişi "mentori", care crează şi controlează grupurile închise de pe Internet.

Există totuşi experţi care susţin că situaţia nu este atât de gravă pe cât este prezentată la nivel oficial şi se tem că situaţia este manipulată politic. Vladimir Putin a cerut înăsprirea pedepsei pentru incitare la sinucidere, care în prezent prevede trei ani de închisoare.

În rețelele de socializare a mai apărut o amenințare despre care vreau să vorbesc separat. Este vorba de înmulţirea paginilor de internet care promovează, fac propagandă, pentru suicid. Infractorii, pentru că nici nu ai cum să îi numeşti altfel, au ca țintă grupuri de tineri și adolescenți, copii cu probleme psihologice sau care se află în situații dificile,” spune Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri