Ryanair anulează încă 400.000 de rezervări

Data actualizării: Data publicării:
ryanair - GettyImages - 30 sept 15
Foto: Gulliver/Getty Images

Compania aeriană Ryanair anulează încă 18.000 de zboruri care afecteză 400.000 de călători din perioada noiembrie, anul acesta, până în martie 2018.

ryanair - GettyImages - 30 sept 15
Foto: Gulliver/Getty Images

Compania aeriană a confirmat că va ține între 25 și 400 de aeronave la sol în acea perioadă, o mișcare care ar „elimina” riscul ca alte zboruri să fie anulate, notează The Telegraph.

Pasagerii care sunt afectați de această decizie au primit un e-mail în care sunt anunțați. Ei au de ales dacă doresc să primească banii înapoi sau să își schimbe zborul pentru o altă dată. De asemenea, toți pasagerii afectați au primit un voucher de 40 de lire, ceea ce le va permite să-și rezerve un zbor Ryanair în perioada octombrie și martie 2018, potrivit companiei.

Se pare că Ryanair a fost obligată să anuleze alte zboruri pentru că piloții au refuzat oferta de a renunța la o săptămână din concediu, în schimbul a 12.000 de euro.

Ryanair a recunoscut că întârzierile mari din ultima lună au fost cauzate de „greșeli” de management.

„Începând cu luna noiembrie, nu va mai fi nevoie ca piloții să renunțe la o săptămână din concediu”, potrivit unui purtător de cuvânt Ryanair.

„Creșterea lentă creează un surplus mare de piloți în standby, putând astfel să le alocăm concediul anual în trei luni, până în decembrie și apoi în 2018”.

De asemenea, reprezentații companiei au cerut scuze clienților afectați.

Ryanair a oferit vouchere și celor 315.000 de clienți ale căror zboruri au fost anulate data trecută.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri