Șapte morți într-un accident de tramvai la Londra

Data actualizării: Data publicării:
accident tramvai

Cel puțin șapte persoane și-au pierdut viața, iar peste 50 au fost rănite, în urma deraierii unui tramvai, miercuri dimineață, în Croydon, o suburbie din sudul Londrei, informează Agerpres.

accident tramvai

„Putem confirma moartea a cel puțin șapte persoane", a informat poliția transporturilor, după un bilanț inițial de cinci morți.

Poliția a adăugat că un bărbat în vârstă de 42 de ani, suspectat de omor prin imprudență, a fost reținut și încarcerat. Potrivit presei britanice, este vorba despre vatmanul tramvaiului.

„Primele indicii arată că tramvaiul circula cu o viteză cu mult peste viteza permisă”, a menționat serviciul de anchetă asupra accidentelor feroviare (Rail Accident Investigation Branch, RAIB) într-un comunicat dat publicității pe site-ul guvernului britanic.

Accidentul s-a produs în timp ce tramvaiul a intrat într-o curbă în care viteza era limitată la 20 de kilometri pe oră.

Martin Bamford, un locuitor din Croydon în vârstă de 30 de ani care se afla în tramvai în momentul producerii tragediei, a povestit agenției Press Association că a simțit că acesta a accelerat. „Toată lumea a zburat efectiv”, a povestit martorul, adăugând că la locul accidentului a fost „un măcel, cu sânge peste tot. A fost îngrozitor”, a adăugat bărbatul, el însuși rănit.

Accidentul a avut loc în jurul orei 06.10 GMT, când un tramvai cu două vagoane a deraiat și s-a răsturnat pe o parte.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri