Şase civili din Donețk au fost ucişi în confruntările dintre armata ucraineană şi rebeli

Data publicării:
mitraliera floarea soarelui

Atmosfera este tot mai încărcată la Doneţk, din cauza luptelor pentru controlul aeroportului din oraş. Focurile de mitralieră şi mortierele au început să se audă tot mai aproape de zonele locuite. Nimeni nu ştie de cine sunt trase.

- Sunt focuri de armă?

- Da, probabil că da, undeva în curte.

- Ştiţi care dintre părţi trage?

- Nu, nu ştiu.

Oamenii spun că se tem să mai iasă pe străzi.

„Casele din cartierul meu au fost incendiate zilele acestea şi trebuie să merg pe stradă între gloanţele şi proiectilele trase de ambele părţi. Oamenii ies din case pe timpul zilei, aşa că de ce continuă să se lupte dacă ştiu asta?”, a povestit un localnic.

Dacă la Doneţk se dau lupte tot mai intense, la Lugansk a fost petrecere. Oamenii au sărbătorii printre ruine ziua oraşului.

„Vreau să văd Ucraina din nou aici, vreau să văd guvernul ucrainean aici pentru că totul mergea bine, pe când totul este distrus acum”, a spus o localnică.

Susţinătorii Kievului sunt însă aici o minoritate în comparaţie cu cei care îi sprijină pe separatişti.

„Eu sprijin Opoziţia pentru că luptă pentru pace şi pentru bunăstarea ţării noastre”, a spus un simpatizant.

Dacă în est armistiţiul este la un pas de prăbuşire, în vestul Ucrainei, la Liov, au loc exerciţii militare internaţionale la care participă 15 ţări, între care Statele Unite. De altfel, preşedintele Petro Poroşenko a declarat că speră să obţină un statut special pentru Ucraina în cadrul NATO, în timpul vizitei în Statele Unite, unde se va întâlni cu Barack Obama.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri