Șase soldaţi ucraineni au fost ucişi, iar un jurnalist a fost rănit în ultimele 24 de ore

Data publicării:
2790DC0A00000578-0-image-a-1 1429045218106

În ultimele 24 de ore, din cauza provocărilor continue, şase soldaţi ucraineni au murit şi alţi 12 au fost răniţi”, anunțat Lisenko, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene.

Violenţele s-au intensificat în ultimele zile în sud-estul Ucrainei, iar armata şi rebelii proruşi s-au acuzat reciproc de încălcarea acordului de la Minsk, semnat în februarie.

„Provocările armate făcute de duşmani vin din toate direcţiile. Inamicii au folosit tunuri de calibrul 122 milimetri de 16 ori împotriva soldaţilor noştri”, a mai spus purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene.

„Misiunea specială de monitorizare aparţinând OSCE a efectuat o patrulă în satul Şirokine, care e unul dintre punctele fierbinţi de la linia de contact. S-a tras asupra noastră în timpul patrulei, dovadă că armistiţiul nu este respectat în întregime în această zonă”, a spus reprezentantul OSCE.

Până acum, şase mii de oameni au fost ucişi în schimbul de focuri dintre armata Kievului şi rebelii proruşi. Canada va lua exemplul Statelor Unite ale Americii şi Marii Britanii şi va trimite două sute de trupe în Ucraina. Soldaţii vor staţiona în vestul ţării, departe de lupte, până pe 31 martie 2017, a anunţat Ottawa, şi îi vor pregăti pe militarii ucraineni pentru luptele cu separatiştii. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri