Schulz ar putea fi anchetat pentru promovări discutabile în mandatul de președinte al PE

Data publicării:
Martin Schulz To Run For Chancellor In 2017 Elections
Foto: Guliver/GettyImages

Social-democratul german Martin Schulz, principalul contracandidat al cancelarului Angela Merkel la alegerile parlamentare din Germania din toamna acestui an, ar putea face obiectul unei anchete pentru că a recomandat prime și avansări discutabile în perioada în care a fost președinte al Parlamentului European (PE), a anunțat joi Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), potrivit DPA.

Martin Schulz To Run For Chancellor In 2017 Elections
Foto: Guliver/GettyImages

Specialiști din cadrul OLAF verifică în prezent dacă „există suficiente suspiciuni de fraudă, corupție sau orice activitate ilegală ce afectează interesele financiare ale Uniunii Europene pentru ca OLAF să deschidă un caz”, a declarat un purtător de cuvânt pentru agenția de presă germană.

Această evaluare inițială, aflată în desfășurare, va determina deschiderea unei eventuale anchete în acest caz. OLAF a subliniat că evaluarea nu înseamnă că vreo persoană în cauză este vinovată de vreun delict.

Revista germană Der Spiegel relatase că, în timpul mandatului său de președinte al PE, Martin Schulz a făcut presiuni pentru obținerea unor termeni preferențiali la angajare pentru confidentul său, Markus Engels. În octombrie 2015, Schulz ar fi ajutat și alți colegi să obțină avantaje lucrative.

Parlamentul European afirmă că nu crede că Martin Schulz a încălcat legea, dar anchetatorii OLAF nu sunt constrânși de această poziție.

Martin Schulz (61 de ani) a fost președinte al Parlamentului European din 2012 până la începutul lui 2017, când a demisionat. La finalul lunii ianuarie, el a anunțat că intenționează să candideze pentru postul de cancelar la scrutinul legislativ din septembrie.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri