Candidatul socialist, pe primul loc în alegerile prezidențiale din Bulgaria

Data actualizării: Data publicării:
rumen radev candidat PS bulgaria novinite

Socialistul Rumen Radev ar fi câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale din Bulgaria. Potrivit unor sondaje făcute la ieşirea de la urne şi citate de Reuters, candidatul opoziţiei ar fi obţinut 26,7% din voturi. 

rumen radev candidat PS bulgaria novinite
Foto: novinite.com

ACTUALIZARE luni, ora 9:00 Fostul comandant al aviaţiei militare ar fi pe primul loc, la o foarte mică distanţă de candidata susţinută de actuala putere de la Sofia, Ţeţka Ţaceva, care ar fi obţinut 22,5% din sufragii. 

Cei doi ar urma să se întâlnească în turul al doilea. Premierul Boiko Borisov i-a convocat pe membrii cabinetului pentru a discuta rezultatele scrutinului, iar presa scrie că ar putea avea loc o remaniere.

Dacă socialiştii vor câştiga turul doi, este posibil să încerce demiterea guvernului şi organizarea de alegeri legislative anticipate.

Rata de participare la vot a fost de 54 la sută, potrivit Novinite.com.

Citiți și:  Bulgaria ar putea avea un președinte cu simpatii pro-ruse


 

Socialistul Rumen Radev ar fi câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale din Bulgaria. Potrivit unor sondaje făcute la ieşirea de la urne şi citate de Reuters, candidatul opoziţiei ar fi obţinut între 24 şi 26% din voturi.

Fostul comandant al aviaţiei militare ar fi pe primul loc, la o foarte mică distanţă de candidata susţinută de actuala putere de dreapta de la Sofia, Ţeţka Ţaşeva, care ar fi obţinut în jur de 23% din voturi. Cei doi ar urma să se întâlnească în turul al doilea al alegerilor, peste o săptămână. Premierul Boyko Borisov îi convocase în această seară pe membrii cabinetului, acasă la el, pentru a discuta rezultatele scrutinului, iar presa scrie că ar putea avea loc o remaniere. Dacă socialiştii vor câştiga turul doi, este posibil să încerce demiterea guvernului şi organizarea de alegeri legislative anticipate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri