Se caută detectivi din rândul publicului, la Londra

Data actualizării: Data publicării:
800px-New_Scotland_Yard_sign_3
FOTO; Wikipedia

Scotland Yard va recruta, pentru prima dată în istoria sa, detectivi din rândul publicului și nu dintre polițiști, în principal pentru a răspunde noilor provocări ale infracționalității cibernetice, a anunțat poliția londoneză, potrivit AFP.

Activity In Westminster After London Terror Attack
FOTO; Gulliver/ Getty Images

Scotland Yard a lansat miercuri o amplă campanie de recrutare pentru a face față „infracțiunilor tot mai complexe precum criminalitatea cibernetică și nevoii urgente de a proteja persoanele vulnerabile, ceea ce face necesară dezvoltarea de noi expertize”, a declarat comisarul Stephen Clayman, într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Candidații trebuie să dețină diplomă de studii superioare, „să aibă simț de observație, să fie capabili să gestioneze un mare număr de informații, să poată lua rapid decizii logice și să aibă gândire critică”, a precizat Clayman, care a promis „oportunități interesante de carieră”.

Poliția speră să atragă astfel persoane cu profiluri diferite de cele tradiționale, a mai explicat comisarul.

Aspiranții trebuie să fi locuit la Londra cel puțin trei ani din ultimii șase.

Candidații admiși vor urma cursuri timp de doi ani, iar salariul de plecare va fi de 30.000 de lire sterline pe an (circa 34.000 de euro).

Poliția londoneză, care se confruntă cu un deficit de anchetatori, speră să recruteze 160 în termen de un an. Ea estimează acest deficit la 600 de angajați, explicând criza de personal prin volumul foarte mare de muncă, desfășurat sub ochii opiniei publice.

Scotland Yard numără în prezent în jur de 5.550 de detectivi în totalul celor 31.000 de polițiști.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri