Se prefigurează o nouă criză în Marea Britanie. Negocierile pentru Brexit s-ar putea complica

Data publicării:
Theresa May
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Marea Britanie ar putea fi aproape de o noua criză politică. 40 de parlamentari conservatori ar pregăti o scrisoare de neîncredere pentru Theresa May, a aflat presa britanică, lovind astfel încă o dată într-un premier deja slăbit. Cu încă opt semnături, Theresa May poate fi îndepărtată şi înlocuită cu un alt prim-ministru conservator... întrebarea e cu cine?

Aripa dură a partidului, aripa care vrea o ieşire fără compromisuri din Uniunea Europeana, este cea care contestă modul în care Marea Britanie negociază termenii Brexitului.

În presă a fost scursă o scrisoare prin care Michael Gove şi Boris Johnson îi cereau Theresei May să se asigure că oamenii cheie din echipa ei îşi limpezesc mintea şi internalizează logica Brexitului. Sunt săgeţi aruncate către ministrul de Finanţe, Philip Hammond, şi ceilalţi membri ai Executivului care doresc un divorţ amiabil de Uniune.

Războiul intern din Partidul Conservator riscă să complice şi mai tare negocierile Marii Britanii cu Uniunea Europeana în condiţiile în care după şase runde de discuţii, progresele au fost nesemnificative.

În presă au apărut informaţii cum că Uniunea s-ar pregăti pentru scenariul în care negocierile pentru Brexit se blochează iar guvernul Marii Britanii cade.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri