Sediile ambasadelor din centrul Londrei, vândute pentru profit sau mutate din cauza chiriilor mari

Data publicării:
ambasada portugalia londra

Cu peste 150 de ambasade şi înalte comisariate, Londra este unul dintre cele mai mari centre diplomatice din lume. De mai bine de un secol, reprezentanţele diplomatice s-au adunat în cele mai impunătoare cartiere ale capitalei britanice. Dar, în prezent tot mai multe ambasade caută să se mute în clădiri mai spaţioase aflate în zone cu chirii mai mici.

„Datele noastre arată că aproximativ 20 de ambasade fie au vândut, fie intenţionează să se mute pentru că se află în clădiri de modă veche care nu oferă ceea ce oferă o clădire modernă”, spune Peter Wetherell, director agenţie imobiliară.

Zeci de ambasade au fost renovate, iar unele vor fi scoase la vânzare anii următori. Printre statele care îşi vor vinde reprezentanţele se numără Grecia, Nepal şi Statele Unite.

„Este un cartier tradiţional (n. red: Mayfair) pentru amplasarea reprezentanţelor diplomatice, aşa că va fi nostalgie şi sentimentul că facem o mişcare radicală”, afirmă Lynne Platt, ofiţer de presă din ambasada SUA în Marea Britanie.

Mutarea ambasadelor este influenţată de creşterea valorii proprietăţilor din centrul Londrei. Şi cum clădirile valorează cu 30 la sută mai mult ca locuinţe decât ca birouri, ambasadele vor fi transformate în apartamente şi reşedinţe. Mulţi londonezi nu văd cu ochi buni vânzarea clădirilor istorice către bogătaşi. Dar, cum boom-ul imobiliar continuă, guvernele străine şi-au dat seama că stau pe adevărate mine de aur. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri