Șefa de cabinet a lui Marine Le Pen, pusă sub acuzare

Data actualizării: Data publicării:
Marine le Pen Frontul National-AFP Mediafax Foto-PIERRE ANDRIEU
Marine Le Pen Foto: Facebook

Catherine Griset, șefa de cabinet a candidatei Frontului Național (FN, extrema dreaptă) la alegerile prezidențiale din Franța Marine Le Pen, a fost pusă sub acuzare în ancheta asupra unor angajări fictive la Parlamentul European, informează AFP, preluată de Agerpres.

Marine le Pen Frontul National-AFP Mediafax Foto-PIERRE ANDRIEU
Marine Le Pen Foto: Facebook

În schimb, bodyguardul candidatei la prezidențiale, Thierry Légier, audiat și el de anchetatori, a fost pus în libertate, a precizat o sursă judiciară citată de AFP.

Ancheta a fost declanșată după sesizarea Parlamentului European conform căreia mai mulți asistenți ai europarlamentarilor Frontului Național au fost plătiți de Bruxelles, deși numele lor figurau și în organigrama partidului, în Franța.

În paralel, Parlamentul European i-a cerut șefei Frontului Național să returneze 339.946 de euro pe care aceasta i-ar fi utilizat pentru a-i plăti în mod nejustificat pe Thierry Légier, în 2011, și pe Catherine Griset, în perioada 2010-2016.

Catherine Griset și Thierry Légier fuseseră plasați miercuri în detenție provizorie, la Paris.

Potrivit News.ro, candidata de extremă-dreapta la alegerile prezidenţiale din Franţa, Marine Le Pen, a cerut miercuri justiţiei să nu „perturbe” cursa pentru Elysee, „contestând” din nou „oficial faptele” care îi sunt reproşate, adică angajarea fictivă a bodyguardului să şi a şefei sale de cabinet ca asistenţi la Parlamentul European.

Marine Le Pen a dezminţit deja toate acuzaţiile aduse, însă reprezentanţii Parlamentului European au decis să-i pună poprire pe jumătate din salariu şi pe indemnizaţiile zilnice pentru a recupera cei 300.000 de euro utilizaţi în mod fraudulos de către preşedinta Frontului Naţional.

Le Pen a depus recent o plângere la Parchetul de la Bruxelles pentru „fals intelectual” vizându-i pe directoarea Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) şi pe secretarul general al PE, Klaus Welle, în legătură cu ancheta privind presupusa fraudă comisă prin angajarea unor asistenţi parlamentari de la FN.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri