Şefa diplomaţiei UE, avertisment pentru Trump

Data publicării:
federica mogherini facebook
Foto: Facebook

Şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, cere administraţiei de la Washington să nu se amestece în treburile interne ale Uniunii Europene, pentru că nici oficialii de la Bruxelles nu intervin în politica americană.

Tonul acid vine după ce presa a scris că administraţia Trump intenţionează să îl numească pe economistul Ted Malloch ambasador pe lângă Uniunea Europeană. Cunoscut eurosceptic, acesta a spus recent că forul comunitar ar putea dispărea şi e mai bine ca administraţia Trump să se concentreze pe dezvoltarea relaţiilor bilaterale cu statele membre, în detrimentul celei cu Uniunea, ca bloc.

Fără intervenţii! Fără intervenţii! Noi nu ne amestecăm în politica internă americană şi sunt suficiente subiecte de politică internă în această perioadă, dar nu este rolul meu să comentez acestă situaţie. Nici în ceea ce priveşte deciziile politice, nici în ceea ce priveşte deciziile juridice. Este treaba Statelor Unite. Este democraţie. Este o mare democraţie, cu instituţii şi oameni puternici, oameni minunaţi. Nu este treaba mea sau a unui alt oficial european să comentăm deciziile şi alegerile politice din Statele Unite. Şi reciproca trebuie să fie valabilă în ce priveşte Europa. Fără intervenţii! Europenii pot lua singuri decizii şi o pot face cu înţelepciune. Poate America pe primul loc trebuie să însemne că trebuie să vă preocupaţi în primul rând de America”, i-a transmis Federica Mogherini lui Donald Trump.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri