Șeful Statului Major al Marii Britanii: Rusia manipulează opinia publică prin rețelele de socializare

Data publicării:
facebook - GettyImages - 30 sept 2015

 

FOTO: Getty/Guliver Images

Într-un secol informațional, toate actele de violență fizică sunt însoțite de o componentă online, rețelele sociale sunt folosite pentru a manipula opinia publică și percepția”, a declarat generalul Nick Houghton, într-un discurs rostit miercuri într-o conferință pe teme actuale de securitate la Royal United Services Institute (RUSI).

„Această tactică este folosită de Rusia, de exemplu, în Ucraina, Estonia și Georgia și implică o combinare a armei informaționale, activității în domeniul cibernetic, contrainformațiilor, spionajului, mijloacelor de luptă economică și războiului prin intermediari/proxy-war”, a afirmat el, descriind acțiunile Rusiei drept „tactici militare ale timpurilor moderne”.

În prezent se duce un mare război mediatic pe plan internațional, a declarat miercuri, la Moscova, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. „Se duce demult. Nu este vorba de un joc mare, ci de un mare război informațional”, a afirmat Peskov, într-o intervenție la postul Rossia-24 al televiziunii publice ruse.

Războiul informațional între Occident și Rusia, o reminiscență a războiului rece, a revenit la ordinea zilei după deteriorarea relațiilor dintre Moscova și cancelariile occidentale în urma implicării acesteia în situația din Ucraina în 2014, potrivit Agerpres.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri