Separatiştii din Ucraina recunosc că au primit arme din Rusia

Data publicării:
luggg

Ministerul ucrainean de externe a dat publicităţii o înregistrare video în care apar mai mulţi lideri ai rebelilor din Doneţk, într-un dialog aprins cu un politolog rus de origine armeană, Serghei Kurginian. Acesta este considerat de către liderii de la Kiev drept unul dintre propagandiştii Kremlinului.

Unii separatişti se arată indignaţi că Rusia nu îi ajută cu mai multe arme şi echipamente militare. Pe de altă parte, preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a vizitat trupele care luptă împotriva separatiştilor din estul ţării şi a reafirmat decizia de a nu negocia cu rebelii decât dacă aceştia predau armele.

Nu vor fi lupte de stradă în Doneţk. Locuitorii din Slaviansk şi Doneţk s-au săturat până aici de aceşti terorişti, aşa că va exista o singură ofertă: pace, predarea armelor, amnistie şi planul politic pentru descentralizarea puterii”, a spus președintele.

La Moscova, şeful diplomaţiei ruse a pledat pentru convorbiri între cele două părţi implicate în conflict.

Reprezentanţii sud-estului să se aşeze la masa negocierilor. Totate ultimatumurile şi pre-condinţiile trebuie eliminate”, a declarat Serghei Lavrov.

Pe de altă parte, Rusia a acuzat-o de complicitate la crimă pe o femeie-pilot din armata ucraineană, pentru uciderea a doi jurnalişti ruşi. Aceasta a participat la bombardamentele de luna trecută de lângă Lugansk. Oficialii de la Kiev i-au acuzat pe cei ruşi că au răpit-o pe femeia pilot şi au cerut eliberarea ei imediată.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri