Serviciu de urgenţă 112 în limba română la Madrid

Data publicării:
112 madrid

La centrul de comandă al serviciului de urgenţă 112  din Comunitatea Madrid sunt preluate zilnic 15.000 de apeluri de urgenţă, cinci milioane în fiecare an. De acum înainte, cetățenii români care locuiesc în comunitatea Madrid, dar şi românii care ajung aici ca turişti pot să apeleze la 112 folosind direct limba română. Timpul de aşteptare este de maximum opt secunde.

Cei care apelează 112 Madrid trebuie să anunţe din ce ţară sunt încă din primele secunde ale discuţiei. Operatorul transferă imediat legătura unui traducător de română.

Cu ajutorul translatorului, operatorul 112 află toate informaţiile, iar sistemul electronic decide în mai puţin de un minut ce echipe de intervenţie sunt alertate.

Sistemul implementat de serviciul de urgenţă de la Madrid poate oferi sprijin apelanţilor în 80 de limbi.

"Trebuie să ai tot angrenajul funcțional. Un serviciu perfect 112 , un serviciu magnific de ambulanță, de pompieri, este o rețea completă care trebuie să funcționeze", a spus Gonzalo Quiroga Churruca, directorul 112 Madrid.

Serviciul 112 al Comunităţii Madrid acoperă o populaţie 6 milioane şi jumătate de locuitori, dintre care aproape 200.000 de români.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri