Silvio Berlusconi se teme că ar putea fi asasinat: „Sunt pe lista cu ţinte a grupării Statul Islamic”

Data publicării:
Silvio Berlusconi - AFP Mediafax Foto-FILIPPO MONTEFORTE

Foto: Mediafax

Voi apărea la televizor şi voi participa la mitinguri, dar numai în spaţii închise, deoarece cineva ar putea încerca să atenteze la viaţa mea”, a spus Silvio Berlusconi miercuri, în cadrul unei reuniuni cu parlamentari ai partidului său de centru-dreapta, Forza Italia, relatează agenţia ANSA în pagina electronică.

El a adăugat că se află pe primele poziţii pe o listă cu ţinte a grupării islamiste Statul Islamic, potrivit agenției citate de Mediafax.

Gruparea teroristă Statul Islamic a făcut recent o serie de ameninţări privind cucerirea Romei şi a Vaticanului, determinând Guvernul italian să sporească măsurile de securitate.

Serviciile secrete italiene au avertizat că există riscul ca terorişti ai grupului Statul Islamic din Libia să încerce să ajungă în Italia pe cale maritimă, infiltrându-se printre miile de imigranţi veniţi săptămânal. Conform unor interceptări realizate de serviciile secrete italiene, organizaţia teroristă Statul Islamic ameninţă că va trimite între 500.000 şi 700.000 de imigranţi, pe cale maritimă, în Italia, în cazul unei intervenţii militare în Libia.

Anterior, Italia a anunţat că este pregătită să participe cu 5.000 de militari la o eventuală operaţiune internaţională de stabilizare a Libiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri