Soția teroristului Amedy Coulibaly s-ar afla în Siria – presa franceză

Data publicării:
eliberare ostatici copil - 7217910-AFP Mediafax Foto-THOMAS SAMSON-1

Cea mai căutată persoană din Franța ar fi plecat din țară pe 2 ianuarie, cu o cursă Madrid Istanbul, în compania unui bărbat al cărui frate ar fi în atenția serviciilor de informații franceze, relatează Le Parisien.

Publicația mai scrie că serviciile de informații din Turcia spun că femeia a trecut frontiera turco-siriană pe 8 ianuarie și că avea asupra ei un bilet de întoarcere pe ruta Istanbul-Madrid, pentru data de 9 ianuarie, dar că nu a urcat în avion.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În 8 ianuarie, Amedy Coulibaly a ucis o polițistă, iar în 9 ianuarie a luat mai mulți ostatici într-un supermarket din Vincennes. Autoritățile suspectau că și Hayat Boumeddiene ar fi fost implicată în luarea de ostatici, da ar fi reușit să fugă.

Tânăra de 26 de ani era o adeptă a islamului radical şi, în trecut, a mai avut probleme cu legea. Poliţia o suspectează că a fost complicea partenerului ei la atentatul comis joi în sudul Parisului, la Montrouge, soldat cu moartea unei poliţiste.

Presa franceză scrie că tânăra de 26 de ani a fost prezentă la luarea de ostatici din Vincennes, dar că le-a scăpat poliţiştilor printre degete. Ea s-ar fi aflat printre primii oameni care au ieşit din magazin, susţin jurnaliştii din Hexagon. Imaginile surprinse la scurt timp după asaltul de la magazin arată o femeie care aleargă în altă direcţie decât ceilalţi ostatici.

Procesul de radicalizare a lui Hayat Boumeddiene, în vârstă de 26 de ani, a început imediat după ce l-a întâlnit pe Amedy Coulibaly. De altfel, în mai multe rânduri, ea a fost interogată de poliţie în ceea ce priveşte activităţile soţului ei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri