Spania. 500 de spargeri, 47 de români arestați

Data actualizării: Data publicării:
politia spaniola

47 de cetăţeni români , cinci spanioli şi un marocan formau cea mai prolifică bandă de spărgători din Spania. Au dat cel puțin 500 de spargeri, făcând pagube de peste 3 milioane de euro.

politia spaniola

Bunuri în valoare de 3 milioane de euro au fost recuperate de poliţia spaniolă după cea mai amplă acţiune în forţă desfășurată în ultimii ani. În luna februarie, 600 de agenţi de poliţie au intervenit simultan la 36 de adrese din zona Madrid în căutarea celei mai prolifice bande de spărgători români. În acel moment au fost reţinute 70 de persoane. Operaţiunea a avut nume de cod „Valahia”.

arestare romani spania

Acum, poliţia spaniolă a dat publicităţii imagini de la acele descinderi şi informaţii privind bilanţul acestei acţiuni de amploare. 47 de cetăţeni români , cinci spanioli şi un marocan formau cea mai prolifică bandă de spărgători din Spania. Poliţia îi acuză de nu mai puțin de 500 de spargeri în zona centrală a Spaniei.

operatiunea valahia

Grupul de infractori era condus de cinci dintre români, care puneau la cale fiecare detaliu al spargerilor. Grupările de spărgători erau extrem de eficiente , reuşind să dea spargeri şi să revină la bază într-o singură noapte, după ce parcurgeau în total chiar şi 1000 de km. Orice depozit era o ţintă preferată de infractori.

garda civila

Poliţia a recuperat după percheziţii obiecte în valoare de mai bine de 3 milioane de euro fiind necesare două camioane pentru a le transporta.  Televizoare şi orice fel de produse electronice, maşini de spălat, bărci, biciclete, motociclete, ceasuri, diamante, aparate de aer condiţionat sunt doar câteva din lunga lista de obiecte recuperate de poliţia spaniolă.

atv furat

La momentul intervenţiilor, poliția spaniolă a colaborat cu poliţia română prin intermediul ataşatului Ministerului de Interne al României pe lângă Ambasada României la Madrid.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri