Spania. Primul șef al Guvernului audiat într-un dosar de corupție

Data actualizării: Data publicării:
<> on September 28, 2015 in Madrid, Spain.
Foto: Guliver/GettyImages

Premieră nedorită în istoria Spaniei. Un prim-ministru în funcţie este audiat într-un dosar de corupţie. Mariano Rajoy s-a prezentat în urmă cu două ore în faţa magistraţilor, pentru a depune mărturie într-un caz care a stârnit vâlvă în partidul de guvernământ.

<> on September 28, 2015 in Madrid, Spain.
Mariano Rajoy / FOTO: Gulliver/GettyImages

Întrebat dacă a știut de existența unei scheme ilegale de finanțare pentru campaniile electorale ale Partidului Popular și de donații în lichidități din partea unor anonimi, Mariano Rajoy a negat ferm, insistând că nu s-a ocupat niciodată de chestiunile de contabilitate ale partidului, potrivit Agerpres. 

Procesul în care a fost audiat Rajoy a început în octombrie 2016, fiind cunoscut în Spania sub numele de „Gurtel”. Conform acuzării, membrii rețelei Gurtel, conduse de omul de afaceri Francisco Correa, ofereau mită și diverse cadouri funcționarilor și politicienilor pentru ca aceștia să acorde contracte unor anumite societăți.

Numeroasele scandaluri de corupție care au afectat Partidul Popular spaniol au contribuit la pierderea majorității absolute de către această formațiune la alegerile din anul 2015. Premierul Rajoy nu și-a asumat niciodată vreo responsabilitate în afacerea Gurtel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri