Aeroportul London City a fost declarat zonă sigură

Data actualizării: Data publicării:
city

Un aeroport din Londra a fost evacuat vineri după-amiază. Iniţial s-a vorbit despre un incendiu, dar presa britanică susţine că ar fi vorba despre un incident chimic. Mai multe persoane s-au plâns că le este rău.

ACTUALIZARE 00.40. Poliţia a anunţat că a descoperit la terminalul plecări, acolo unde a avut loc incidentul, un recipient gol de gaze lacrimogene.

Autorităţile spun că acesta nu este de tipul celor folosite de poliţie şi investighează cazul, dar că nu cred că au de-a face cu un incident de natură teroristă. 26 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-au plâns că se simt rău şi nu pot să respire. Imediat, mai multe ambulanţe au sosit la faţa locului, oamenii au fost evacuaţi şi toate decolările şi aterizările au fost oprite. Iniţial, reprezentanţii aeroportului au spus că e vorba de un incendiu, iar presa britanică a vorbit chiar despre un incident chimic. După mai multe verificări, echipele de intervenţie au anunţat că aeroportul e sigur şi zborurile au fost reluate.

ACTUALIZARE 22:15. Aeroportul din Londra (London City Airport) a fost declarat zonă sigură de către pompieri. „Două acțiuni complete de verificare a aeroportului au fost efectuate în comun de către pompieri și echipaje de poliție”, a anunțat serviciul de pompieri.

Două persoane au fost transportate la spital, iar alte 26 au fost îngrijite pe aeroport.

Actualizare 20:45. 26 de persoane primesc tratament la fața locului. Ei au acuzat probleme respiratorii.

Polițiștii spun că nu se cunoaște cauza, iar avioanele nu mai pot decola, pentru că investigațiile sunt în desfăşurare, a adăugat Anca Coman, jurnalist român aflat în Marea Britanie.


Peste 500 de pasageri au fost evacuaţi pe pistele Aeroportului London City, situat în estul capitalei Marii Britanii.

Numeroase echipaje de pompieri au sosit la aeroport după declanşarea alarmei de incendiu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Terminalul a fost evacuat conform procedurii de rutină; deocamdată, nu se cunoaşte cauza declanşării alarmei. Pompierii sunt la faţa locului şi investighează. Este prematur să spunem ce s-a întâmplat”, a transmis un purtător de cuvânt al Aeroportului London City.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri