Străinii vor plăti taxă de drum în Germania

Data publicării:
autobahn wikipedia 1

Mai mulţi oficiali se tem că turiştii vor evita să mai vină în Germania. FOTO: Wikipedia

Taxa a fost contestată de mai mulţi reprezentanţi ai landurilor germane, care se tem că turiştii vor evita să mai vină în Germania. Cei mai vehemenţi au fost oficialii din regiunile de graniţă ale Republicii Federale, dar şi politicienii ecologişti.

Consider în continuare că taxa este o greşeală. Îmi susţin afirmaţia. Dar nu o putem împiedica şi nu cred că va exista o amânare”, a spus Hannelore Kraft, premierul landului Renania de Nord-Westphalia.

Taxa dumneavoastră este anti-europeană, fără niciun sens din punct de vedere al politicii de transport şi nici nu va aduce bani la buget”, este de părere Anton Hofreiter, lider al deputaţilor ecologişti.

Autorităţile de la Berlin consideră că noua taxă va aduce aproape 500 de milioane de euro pe an la bugetul federal.


Punem în aplicare ceva ce vecinii noştri au implementat de ani buni, în special cei trei piloni ai finanţării infrastructurii: acciza pe carburant, impozitul pe autoturism şi un sistem de taxare”, a spus Alexander Dobrindt, ministrul german al Transporturilor.

Şoferii germani vor fi obligaţi să cumpere un abonament anual de 130 de euro, dar o parte din sumă va fi compensată printr-o reducere a actualelor taxe pe maşini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri