STUDIU. Italienii, cei mai intoleranţi europeni

Data publicării:
tigani 2 franta mfax

Rasismul este un subiect frecvent dezbătut în spaţiul public din Italia. Insultele nu îi ocolesc nici pe liderii politici. Este cazul unui fost ministru de culoare, Cecilia Kyenge, comparată de un deputat al Ligii Nordului cu un urangutan şi atacată cu banane.

Românii, asociaţi în mod frecvent cu romii, ajung şi ei să fie agresaţi doar din raţiuni xenofobe. Cel mai recent caz datează chiar de săptămâna aceasta, când trei indivizi au atacat un român în capitala Italiei şi i-au tăiat un deget.

86% dintre italieni au o aversiune faţă de romi. În topul intoleranţei se află şi francezii şi polonezii, se arată în cercetarea institutului american.

Italienii sunt fruntaşi şi în ceea ce priveşte discriminarea musulmanilor. 61% dintre ei au o părere proastă despre prezenţa acestei minorităţi pe teritoriul ţării lor.

În ceea ce priveşte percepţia negativă faţă de evrei, Italia este de data aceasta pe locul doi, după Polonia, în clasamentul realizat de institutul american.

Concluziile cercetării sociologice au determinat presa din peninsulă să descrie Italia drept cea mai rasistă naţiune din Uniunea Europeană.

Percepţia negativă despre romi

Italia - 86%

Franţa - 60%

Polonia - 48%

Percepţia negativă despre musulmani

Italia - 61%

Polonia - 56%

Spania - 42%

Percepţia negativă despre evrei

Polonia - 28%

Italia - 21%

Spania - 17%

Sursa: Institutul de cercetare Pew

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri