SUA, sancțiuni pentru Rusia. Ce soluție vede Obama pentru rezolvarea situației din Crimeea

Data publicării:
Obama

El i-a spus liderului de la Kremlin că referendumul din Crimeea nu va fi recunoscut și că riscă și mai multe sancțiuni.

Președintele american Barack Obama a schițat, luni, condițiile care, în opinia sa, pot încă să asigure o rezolvare pe cale diplomatică a situației din Crimeea: Rusia să-și retragă în baze forțele desfășurate în Crimeea, să accepte desfășurarea unor observatori internaționali suplimentari în Ucraina și să se angajeze într-un dialog cu autoritățile de la Kiev.

Continuarea intervenției militare ruse în Ucraina nu va face decât să adâncească și mai mult izolarea diplomatică a Rusiei”, a avertizat președintele american. El a spus că SUA vor continua să spună clar Rusiei că dacă va continua cu provocările, se va trezi izolată și cu un rol diminuat pe plan internațional.

Pe de altă parte, liderul de la Casa Albă a anunțat că vicepreședintele Joe Biden va pleca în Europa, unde se va întâlni cu liderii Poloniei și ai celor trei state baltice, „aliați ai noștri din NATO”, după cum a precizat Barack Obama. „Mesajul nostru va fi clar: ca aliați ai NATO, ne-am angajat solemn să fim solidari în apărare și ne vom îndeplini acest angajament”, a subliniat președintele american.

El a mai spus că SUA își continuă „consultările strânse” cu partenerii europeni, care au decis, luni, să impună propriile sancțiuni Rusiei.

Totodată, Barack Obama a ținut să transmită și un mesaj ferm de „sprijin puternic” și solidaritate față de Ucraina.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri