Summit pentru viitorul UE, la Sibiu. Reacția lui Klaus Iohannis

Data actualizării: Data publicării:
Drapeau européen flottant devant le Berlaymont
Image réalisée le 22 mai 2006

Un summit european va fi organizat la Sibiu, a doua zi după ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar. Propunerea a fost făcută de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

A

ACTUALIZARE. Președintele Klaus Iohannis a salutat propunerea lui Jean-Claude Juncker de organizare a unei reuniuni a Consiliului European la Sibiu, în data de 30 martie 2019.

„În timpul mandatului său la conducerea Consiliului Uniunii Europene, România va continua să acționeze ferm ca un partener activ, cu o abordare constructivă, unitară și pro-europeană în ceea ce privește măsurile care vor fi adoptate și care vizează viitorul Uniunii Europene”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.


Summit-ul ar urma să aibă loc la 30 martie 2019, în Sibiu, pentru a discuta despre viitorul blocului comunitar.

Cer preşedintelui Donald Tusk şi României, ţara care va deţine preşedinţia (n.red.: Uniunii Europene) în prima jumătate a anului 2019, să organizeze un summit special în România, pe 30 martie 2019. Mi-aş dori ca acest summit să aibă loc în frumosul oraş Sibiu, sau Hermannstadt, denumirea după care îl cunosc eu. Acela va fi momentul în care ne vom reuni să luăm deciziile necesare pentru a clădi o Europă mai unită, mai puternică şi mai democratică”, a spus Jean Claude Juncker.

România va deține președinția rotativă a Uniunii Europene în primul semestru din 2019. Tot atunci se vor finaliza negocierile pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri