Sună un suedez! | Inițiativă inedită de promovare turistică

Data publicării:
suedia 1

 

Digi24.ro a apelat numărul de telefon 0046 771 793 336 și la căpătul celălalt al liniei, în Stockholm, a răspuns Sofia, în vârstă de 24 de ani. Tânăra a spus că a aflat de aplicație joi, i s-a părut o idee interesantă, a descărcat-o în telefon și a așteptat telefoanele. A primit două apeluri până acum și ambele persoane au exclamat în telefon „chiar funcționează”.

Am citit despre aplicație, am căutat-o pe Google, am descărcat aplicație și e foarte distractiv până acum. Este cu siguranță o inițiativă inedită pentru a-i face pe oameni să cunoască Suedia. Este o inițiativă distractivă care a angrenat foarte mulți oameni și care a stârnit discuții”, a spus tânără.

Deoarece este, în fond, o aplicație cu scop turistic am întrebat-o de ce ar trebui să vizităm Suedia.

Suedia este o țară minunată. Avem partea de nord, unde sunt luminile nordului care nu trebuie ratate. Pe urmă în sud, mâncarea este extraordinară. Totul este curat și fiecare lucru funcționează. Pe străzi, dacă ești turist poți pune întrebări oricărui suedez, aici toată lumea știe engleză”, a spus Sofia.

Pe pagina aplicației, theswedishnumber.se, inițiatorii au explicat că pentru a marca cei 250 de ani de când Suedia a devenit prima țară din lumea care a abolit cenzura, au lansat acest număr de telefon. Proiectul este cu totul inedit, nicio altă țară nu mai are „propriul număr de telefon”, spun organizatorii. 

În doar două zile au fost înregistrate 14.069 de apeluri și conversațiile au însumat 25 de zile și 11 minute. Prima în topul țărilor care au sunat Suedia a fost SUA, urmată de Turcia, Rusia, Marea Britanie și Australia.

Până acum, circa 503 suedezi au descărcat aplicația și s-au oferit voluntar să fie „ambasadorii” țării lor, scrie The Local. 

Apelul este taxat ca apel internațional, iar tariful diferă în funcție de compania la care sunteți abonat.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri