Suporteri englezi, arestaţi la Madrid: „Gibraltarul e al nostru”

Data publicării:
suporteri leicester

Opt suporteri ai echipei Leicester City au fost arestaţi, în noaptea de marţi spre miercuri, la Madrid, înaintea meciului cu Atletico, din prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, informează News.ro.

„Opt huligani englezi au fost arestaţi pentru tulburarea liniştii publice şi deteriorarea mobilierului public”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei spaniole.

În urma incidentelor petrecute maţi seară în Plaza Mayor din Madrid, cinci persoane au fost rănite uşor, trei poliţişti şi doi fani englezi.

Iar incidentele au continuat și astăzi. Printre scandările de încurajare a echipei favorite, suporterii nglezi su scandat și „Gibraltarul e al nostru”.

Partida Atletico Madrid - Leicester City, din prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, se va disputa miercuri, de la ora 21.45.

Lucrurile au devenit complicate, din nou, în relaţia dintre Marea Britanie şi Spania, pe tema Gibraltarului, din cauza negocierilor privind Brexit. Atât Theresa May cât şi alţi membri ai guvernului de la Londra au spus că nu vor permite Spaniei să preia controlul Gibraltarului şi că sunt gata să protejeze acest teritoriu cu orice preţ.

Anul trecut, Spania a propus la reuniunea Comisiei a IV-a ONU să deschidă negocieri cu Regatul Unit pentru a ajunge la o suveranitate partajată asupra teritoriului cu 30.000 de locuitori, britanic din 1713 și pe care regatul din peninsula iberică îl revendică.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri