Suspectul reţinut în Germania a fost eliberat

Data publicării:
Lorry Drives Through Christmas Market In Berlin
Foto: Gulliver/Getty Images

Suspectul reţinut pentru posibile legături cu atentatorul de la Berlin a fost eliberat. Poliţia a stabilit că nu a avut niciun rol în plănuirea sau comiterea atacului din piaţa de Crăciun în urma căruia 12 oameni au murit.

În schimb, presa germană scrie că serviciile de informaţii ştiau că Anis Amri, autorul atacului, avea contacte cu grupări radicale şi era un simpatizant al grupării teroriste Stat Islamic.

Cu toate acestea, au considerat că este puțin probabil ca tunisianul să acţioneze. Şi totuşi a făcut-o, iar urmările puteau fi mult mai grave dacă tirul nu s-ar fi oprit automat, au constatat anchetatorii. Tot ei încearcă să recreeze acum traseul teroristului despre care se crede că a trecut prin cel puţin trei ţări, după ce a comis atentatul.

Camionul s-a oprit datorită sistemului automat de frânare după ce a parcurs circa 70-80 de metri. Astfel au fost evitate consecinţe mult mai grave. Asupra lui Anis Amri a fost găsit un bilet de tren pe ruta Chambery - Milano şi o cartelă SIM de genul celor care sunt distribuite gratuit în Olanda de aceea avem motive să credem că a călătorit şi în Olanda,” a declarat Frauke Koehler, procuror.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri