Sute de militari germani, suspectați de legături cu extrema-dreaptă

Data actualizării: Data publicării:
SPD And CDU/CSU Seal New Coalition Government
Foto: Guliver / GettyImages

Ministerul german al Apărării a confirmat, vineri, că serviciul său secret (MAD) a deschis 391 de investigații pentru tot atâția soldați bănuiți de legături cu extrema-dreaptă, relatează Agerpres.

SPD And CDU/CSU Seal New Coalition Government
FOTO: Gulliver / Getty Images

Un purtător de cuvânt a precizat că dintre cele 391 de anchete, 286 au fost inițiate anul acesta.

Printre cei trei soldați excluși din armată se numără și Franco A., arestat în aprilie după ce s-a descoperit că a reușit să se înregistreze ca refugiat sirian, cu intenția probabilă de a comite atacuri contra migranților.

Ceilalți doi erau membri ai Partidului Național-Democrat German (NPD), formațiunea politică pe care autoritățile au încercat să o scoată de două ori în afara legii din cauza legăturilor ei cu grupuscule neonaziste.

Arestarea lui Franco A. a determinat Ministerul Apărării să inițieze o anchetă extinsă în unitățile militare pentru a identifica orice caz suspect, demers în cadrul căruia au fost analizați 3.220 de soldați.

Formațiunea de stânga radicală Die Linke a inițiat o interpelare parlamentară pe acest subiect. Deputata Ulla Jelpke, membră a acestui partid, a avertizat că prezența simpatizanților extremei-drepte în rândurile armatei este o bombă cu ceas” și că o simplă suspiciune trebuie să fie suficientă pentru a nu le pune acestora arme în mână până la clarificarea fiecărui caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri