Tabăra favorabilă rămânerii în UE își mărește avansul față de cea care militează pentru Brexit

Data publicării:
englezi steaguri marea britanie steag GettyImages-145719012

 

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Nu mai puțin de 44% dintre respondenți au declarat că doresc ca Marea Britanie să rămână în UE, în timp ce 40% au afirmat că vor ca țara să iasă din blocul comunitar, informează The Times miercuri.

Precedentul sondaj realizat de YouGov pentru The Times, publicat cu zece zile înainte, evalua avansul taberei favorabile menținerii în blocul comunitar la două procente.

Totuși, noul sondaj este primul realizat cu o schimbare de metodologie introdusă după alegerile locale organizate mai devreme în această lună. Fără această ajustare, tabăra pro-UE ar fi condus numai cu trei procente, menționează The Times.

Schimbarea de metodologie a fost efectuată pentru a ține cont de o suprareprezentare a susținătorilor UKIP (UK Independence Party), care dorește ca Marea Britanie să părăsească UE, notează ziarul.

Alte sondaje din ultimele două zile au trimis semnale amestecate în privința rezultatelor referendumului de la 23 iunie. Primul dintre ele, realizat telefonic de ORB, evalua avansul taberei favorabile rămânerii în UE la 15 puncte procentuale. La rândul său, ICM a publicat luni două sondaje, unul realizat telefonic care plasa tabăra favorabilă rămânerii în UE în avans, în timp ce celălalt, realizat online, dădea pe primul loc tabăra Brexit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri