Taximetristul care i-a dus pe teroriști la aeroportul din Bruxelles: Voiau să ia cu ei cinci valize, în mașină a fost loc doar pentru trei

Data publicării:
taxi generic getty

După apariţia primelor fotografii ale suspecţilor, poliţiştii belgieni au primit o informaţie extrem de importantă. Taximetristul care i-a dus la aeroport pe cei trei i-a recunoscut, a contactat poliţia şi a dezvăluit de la ce adresă i-a luat pe suspecţi. Era vorba de o locuinţă închiriată foarte recent în cartierul Schaerbeek. Zona a fost imediat împânzită de maşini de poliţie, de pompieri, vehicule blindate şi elicoptere care survolează fără oprire. La adresa semnalată, poliţiştii au făcut descoperiri importante: un steag ISIS, o bombă cu cuie şi substanţe chimice.

În urma unei percheziţii am descoperit 15 kilograme de explozibil, 150 de litri de acetonă, 30 de litri de apă oxigenată, detonatoare, o valiză în care se aflau cuie şi materiale destinate realizării de dispozitive explozive”, a spus, într-o conferință de presă, Frederic Van Leeuw, procurorul federal al Belgiei.

Taximetristul le-a mai spus polițiștilor că cei trei ar fi dorit să ia mai multe bagaje cu ei, așa că au cerut o mașină mai mare și au fost furioși când la comandă a sosit un autoturism mai mic. Prin urmare, au reușit să ia doar trei din cele cinci valize pe care le aveau pregătite. Mai mult, povestește taximetristul, cei trei nu l-au lăsat să atingă valizele, pe care le-au încărcat singuri în mașină, relatează La Derniere Heure, citând autoritățile belgiene.

Mai mult, tot bărbatul a fost cel care le-a spus polițiștilor că teroriștii aveau trei valize și nu două, așa cum se credea la început, ceea ce i-a ajutat să descopere la aeroportul Zaventem o a treia valiză, încărcată cu explozibil, care însă nu a fost detonată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri